Hoe ik de wereld rond ben blijven reizen nadat ik mijn baby had gekregen

0
25

Hoe ik de wereld rond ben blijven reizen nadat ik mijn baby had gekregen, Iedereen zegt dat je moet stoppen met reizen over de wereld als je eenmaal kinderen hebt. In deze gastpost vertelt Kristin van Be My Travel Muse hoe ze erin is geslaagd de wereld rond te blijven reizen – zelfs met een baby – en welke lessen en uitdagingen het reizen met een kind met zich meebrengt.

Bijna tien jaar lang heb ik in mijn eentje naar ruim zestig landen op zes continenten gereisd.

Als je de 26-jarige mij, die net aan haar solo-reisavonturen begon, had verteld dat ze uiteindelijk een baby zou krijgen, had ze misschien een DeLorean gezocht om het script te herschrijven.

Solo reizen betekende ultieme, bedwelmende vrijheid. Het maakte niet uit of ik wakker werd en op het laatste moment de beslissing nam om een plek te verlaten, of om nog twee weken te blijven. Het maakte niet uit of ik mijn plannen in een opwelling volledig omgooide vanwege een nieuwe persoon die ik ontmoette of een nieuwe bestemming waarvan ik me bewust werd. Het maakte niet uit wat ik als avondeten wilde eten of wanneer. Ik kon volkomen, heerlijk egoïstisch zijn, waar ik destijds van hield.

Maar een baby verandert dat allemaal.

Mijn zoontje is inmiddels zes maanden oud. Hij heeft 17 vluchten gemaakt en heeft zijn eigen paspoort en Global Entry-kaart. Hoewel reizen met hem prachtig is, is het zeker heel anders op een manier die ik niet had verwacht.

Dit zijn de acht manieren waarop reizen voor mij als ouder is veranderd.

Ik doe VEEL meer onderzoek

 1. Een van de geweldige dingen van het reizen met een klein budget op een reis met een open einde, waarop je veel tijd hebt (en in mijn geval tien jaar geleden weinig geld had) is het vermogen om uit te varen. Hoewel ik voor mijn jaar in Zuidoost-Azië wat onderzoek deed, wist ik ook dat ik veel zou leren van de mensen die ik onderweg ontmoette. Om deze reden wilde ik niet van tevoren een routebeschrijving maken of veel onderzoek doen.

Maar nu moet ik nog zoveel meer leren. Wat moet ik weten over vliegen met een baby? Wat voor soort straten en trottoirs heb ik nodig? (Dat bepaalt of ik alleen een draagzak of een kinderwagen meeneem.) Is het water veilig om te drinken? Zijn luiers, babyvoeding en flesvoeding gemakkelijk te vinden?

Als het op huisvesting aankomt, moet ik overwegen of het veilig voor hem zal zijn of niet, of mijn zoon mobiel zal zijn tegen de tijd dat we op bezoek komen, of ze wel of niet een wiegje hebben, en zelfs of er wel of niet een magnetron is of waterkoker voor het ontsmetten van babyflessen.

Voor onze reis naar Mexico moest ik ervoor zorgen dat het huis een waterfilter had voor het veilig wassen van flessen. Voor mij alleen zou ik me hier geen zorgen over hebben gemaakt.

Dus als reizende ouder besteed ik meer tijd aan Reddit en oudergroepen dan ooit tevoren. Twee bronnen die de moeite waard zijn om te bekijken zijn:

Wat te verwachten Forum

 1. Blogger Kristin Addis reist met haar jonge baby door het besneeuwde Japan
  Ik herinner me hoe bang mijn moeder was toen ik met een enkeltje naar Bangkok vertrok en niets anders had geboekt. Ik had niet eens een accommodatie uitgekozen voor de eerste nacht. Ik dacht dat ik zou komen opdagen en gewoon iets zou vinden – en dat deed ik!

Hoewel sommige mensen zich misschien op hun gemak voelen als ze dit met een baby doen, heb ik tegenwoordig een plan nodig om me zelfverzekerd te voelen. Voor onze meest recente reis naar Japan wist ik wat we elke dag van de reis zouden doen, omdat ik van tevoren de babyvriendelijkheid van al mijn gewenste activiteiten had onderzocht. Ik had al onze accommodaties al geboekt, treinroutes gepland en zelfs veel restaurants en eetervaringen uitgezocht.

Dit bleek uiteindelijk een goede keuze, omdat het grootste deel van onze reis zonder drama verliep, dankzij mijn nauwgezette planning.

Dit gaat terug op onderzoek: ik las de recensies en keek naar plaatsen waar mensen hun kinderen hadden gebracht. Ik las blogposts over reizen met een baby in Japan, zodat ik hun fouten (zoals overpakken) niet zou herhalen. Ik dacht dat hoe minder variabelen en beslissingen op het moment zelf, hoe minder stress we zouden hebben.

Ik beweeg minder

 1. Blogger Kristin Addis reist met haar jonge baby en haar man door het zonnige Mexico
  Tijdens mijn soloreizen waren er momenten waarop ik op de plaats aankwam, besloot dat ik het niet leuk vond en de volgende bus nam. Ik had niets gepland of geboekt, dus het maakte niet uit. Maar nu betekent elke nieuwe stop dat je om beurten op de baby let terwijl de andere ouder inpakt, een dutje plant en urenlang al je extra kinderspullen rondsjouwt. Met een baby hoeft niemand een held te zijn met een route van 12 stops, alles wat je kunt zien in twee weken. (Eigenlijk is dat niet zo leuk, zelfs niet zonder een baby op sleeptouw.)

Voor onze eerste binnenlandse reis naar Vermont en onze eerste buitenlandse reis, naar Mexico, verbleven we telkens in één stad. In Japan bezochten we in twee weken tijd vier steden, en zelfs dat voelde ambitieus.

Meer stops maken een reis niet altijd beter. In feite heeft het vaak het tegenovergestelde effect, aangezien u een groot deel van uw tijd onderweg doorbrengt. Langzaam reizen is ontspannender en goedkoper, en biedt de mogelijkheid om een plek op een dieper niveau te leren kennen. Door de jaren heen ben ik er de voorkeur aan gaan geven.

Ik bereik minder tijdens de reis

 1. In Thailand heb ik een paar jaar geleden de hele maand geen enkele zonsopgang gemist. Ik had het gevoel dat ik ze allemaal moest fotograferen, een dagboek moest bijhouden, intenties moest stellen en elke ochtend moest mediteren. Dan zou ik de hele dag op avontuur gaan. Spoel af, herhaal. Dat is het leven van een blogger en fotograaf.

Tijdens onze eerste reis naar Vermont als gezin besefte ik dat we niet voor zonsopgang zouden opstaan, na zonsondergang zouden wandelen en tot het uiterste zouden gaan, wat ik vaak doe tijdens mijn soloreizen, omdat het ons vaak extreem lang duurt tijd om elke dag de deur uit te gaan. We moeten ervoor zorgen dat hij te eten krijgt, dat zijn luiertas goed is ingepakt en dat zijn luier droog is voordat we naar buiten gaan en ons om beurten klaarmaken terwijl de andere persoon naar de baby kijkt.

Dus ik moest vrede nemen met het feit dat we niet alle dingen zouden doen die ik normaal doe – en soms is dat nog steeds een strijd voor mij.

Maar ik ben ook blij met het langzamere tempo.

Ik legde mezelf altijd veel druk op om ‘alles te zien’ tijdens een reis, en daardoor miste ik soms het punt van in het moment zijn en gewoon dankbaarheid voelen omdat ik überhaupt onderweg was – wat ik nu ben meer bewust van.

 1. Ik kan niet langer reizen met alleen handbagage
  Het hele eerste jaar dat ik alleen door Zuidoost-Azië reisde, had ik een rugzak van 35 liter en een crossbodytas die ik gemakkelijk alleen kon dragen – dat was alles. Ik hoefde nooit bagage in te checken, wat mij zoveel meer vrijheid gaf dan mensen die met enorme koffers sjouwden. Het was ook goedkoper om nooit kosten voor ingecheckte bagage te betalen.

Maar het vreemde aan mensen is dat hoe jonger ze zijn, hoe meer dingen ze nodig hebben. Mogelijk heb je een kinderwagen nodig die in een bagagebak, een autostoeltje, een reiswieg past en zeker veel luiers, doekjes, kleding en eten. De tijd dat je alleen met een handbagage reisde, is voorbij.

Ik probeer nog steeds zo minimalistisch mogelijk te gaan, maar ik controleer zeker bagage nu ik met een baby reis. Maar omdat ik ouder en wijzer ben op het gebied van reishacking, heb ik kaarten die de kosten voor ingecheckte bagage terugbetalen, en een status bij sommige luchtvaartmaatschappijen die me gratis ingecheckte bagage geeft, dus het maakt niet uit.

Mensen behandelen mij anders (op een goede manier)

 1. Blogger Kristin Addis reist met haar jonge baby
  Ik heb geweldige mensen ontmoet toen ik alleen reisde. Ik liftte door China, trok solo door de Peruaanse Andes en navigeerde op mijn eigen manier door Mozambique. Op het elfde uur van elke situatie kwam er altijd iemand opdagen om te helpen als ik die nodig had. Het versterkte mijn visie dat de mensheid grotendeels goed is.

Ik dacht dat dit zo goed mogelijk was, maar ik kon me niet voorstellen hoeveel mensen zouden oplichten als ze een baby in het buitenland zouden zien, op de paden in nationale parken, al was het maar op sociale media.

Velen hebben hun uiterste best gedaan om extra behulpzaam te zijn. In Japan was Felix bijna een beroemdheid, en hij kreeg zoveel glimlachen en veel positieve aandacht. We kregen speelgoed aangeboden tijdens het diner, een privé-eetruimte simpelweg omdat we een gezin waren, en altijd voorrang als we met hem wandelden. Dit zijn vriendelijkheden die verder gaan dan wat ik eerder had meegemaakt.

Ik zie de wereld door een nieuwe lens

 1. Als je alleen reist, is er niemand die jouw indruk van een plek kan beïnvloeden. Niemand kent je of heeft vooropgezette ideeën over je persoonlijkheid, dus je kunt ook de versie van jezelf zijn die je op dat moment bent. Ik vond dit vroeger geweldig, maar ik denk dat ik ook aan het ontdekken was wie ik toen was, en die tijd had ik nodig.

Hoewel ik altijd op een reis van zelfontdekking ben, zie ik de wereld nu door de ogen van iemand anders. Het is verbazingwekkend hoeveel mijn zoon houdt van windgong, de manier waarop hij lacht naar vallende sneeuw, en zijn liefde voor kleurrijke lichten. Ik weet dat naarmate hij ouder wordt, er nog meer schijnbaar willekeurige dingen zullen zijn die hij zal opmerken als we reizen, die ik anders nooit zou hebben opgemerkt. Ik ben opgewonden om te zien hoe hij de wereld blijft verkennen. Het geeft mij ook een nieuwe manier om ernaar te kijken.

Ik leer mezelf beter kennen

 1. Blogger Kristin Addis reist met haar jonge baby
  Ze zeggen dat je iemand pas echt kent als je met hem of haar reist. Hetzelfde kan voor jezelf worden gezegd.

Soloreizen heeft me geholpen mezelf te leren kennen op een niveau dat ik nog niet eerder had kunnen ontdekken. Ik leerde waartoe ik in staat was toen er niemand anders in de buurt was die beslissingen voor mij nam. Ik werd een zelfverzekerder persoon.

Maar pas toen ik moeder werd, besefte ik dat ik mezelf op een nog dieper niveau ging leren kennen. Hoewel ik niet denk dat ouderschap voor iedereen is weggelegd – en degenen die geen kinderen willen volledig steun – ben ik verbaasd om te zien hoeveel ik ben gegroeid, niet alleen als reiziger maar als persoon, door moeder te worden.

Ik wist niet dat ik zo onbaatzuchtig kon zijn. Ik realiseerde me niet dat ik een reis kon plannen, meestal met de behoeften van iemand anders voorop, en dat ik het in sommige opzichten zelfs leuker kon vinden dan wanneer ik alleen had gereisd.


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here