DE BESTE VRIJHEIDSSTANDBEELD TOUR IN NEW YORK CITY: MIJN TAKE WALKS-ERVARING

0
57

DE BESTE VRIJHEIDSSTANDBEELD TOUR IN NEW YORK CITY: MIJN TAKE WALKS-ERVARING, Het iconische Vrijheidsbeeld met NYC op de achtergrond op een zonnige dag met blauwe luchten
Geplaatst: 24-3-2023 | 24 maart 2023

Ik hou van New York City. Ik heb zoveel tijd doorgebracht met het bezoeken en wonen hier. Voor mij is het het kloppende hart van de wereld. Er wordt geen taal gesproken of voedsel gegeten dat je hier niet kunt vinden. En er is een eindeloze stroom van dingen om te zien en te doen. In deze stad verveel je je nooit.

Wanneer ik dieper in een plek wil duiken, maak ik een wandeltocht.

En als het om wandeltochten gaat, heeft NYC het allemaal.

Gratis rondleidingen, geschiedenisrondleidingen, kroegentochten, culinaire rondleidingen, spooktochten – er zijn een heleboel wandeltochten door de stad.

Mijn favoriete bedrijf – in NYC en in het buitenland – is Walks. Ze begonnen in 2009 in Italië, maar breidden zich snel uit naar andere landen en steden in Europa. Vervolgens maakten ze de sprong over de Atlantische Oceaan en boden rondleidingen aan in New York City, Niagara Falls, New Orleans, Chicago, Boston en Washington, DC.

Hoewel hun rondleidingen niet gratis zijn, zijn ze super inzichtelijk en combineren ze plezier met leren.

In New York hebben ze een handvol aanbiedingen, waaronder een tour naar Ellis Island om het Vrijheidsbeeld te zien.

Als iemand die geschiedenis heeft gestudeerd op de universiteit (leuk weetje: familie kwam via Ellis Island naar Amerika) was deze tour bijzonder interessant voor mij.

En nadat ik het heb ingenomen, is hier mijn recensie:

Vrijheidsbeeld en Ellis Island Tourrecensie | DE BESTE VRIJHEIDSSTANDBEELD TOUR IN NEW YORK CITY

Het beroemde Ellis Island van bovenaf gezien met NYC op de achtergrond op een zonnige dag met blauwe lucht
‘Welkom bij de echte deur naar Amerika,’ zei onze gids toen hij de voordeur van de enorme registratiekamer opendeed. Hier konden tot wel 6.000 immigranten per dag voor het eerst proeven van hun nieuwe leven in Amerika.

Tussen 1892, toen het 27 hectare grote eiland voor het eerst werd geopend in de haven van New York, en 1954, toen het werd gesloten, ontving de Registry Room meer dan 12.000.000 immigranten, die al snel nieuwe Amerikanen werden.

De reisgroep kwam om 8.15 uur bijeen op het zuidelijkste puntje van Manhattan. We waren met veertien man plus onze gids, Nicola, een in Italië geboren voormalige strafrechtadvocaat die zei dat hij in zijn geboorteland Florence tegen de maffia had gevochten voordat hij wijselijk tot een carrièreswitch besloot. Hij leidde ons al snel naar de veerboot voor onze wandeling van een halve dag rond Liberty Island, de thuisbasis van het iconische Vrijheidsbeeld, en Ellis Island.

Terwijl we daarheen liepen, vertelde Nicola ons over de oprichting van New York City, hoe het pingpongde tussen de Nederlanders en de Britten, en hoe 35 procent van Manhattan tegenwoordig op een stortplaats ligt.

Toen we bij de veerboot in Lower Manhattan aankwamen, stond er een enorme rij om aan boord te gaan. Maar Nicola leidde ons rond het leger toeristen, tot hun ergernis, en we kwamen helemaal vooraan in de rij. Ik weet niet of Nicola gewoon een doorgewinterde en gedurfde gids was of dat het iets te maken heeft met het feit dat Walks en de bootmaatschappij Hornblower beide eigendom zijn van City Experiences – misschien geeft Walks het extra voorrecht om de wachtrijen over te slaan.

Hoe dan ook, het was de kosten van de tour waard om niet met de massa te hoeven wachten om aan boord van de boot te gaan.

Eenmaal op de veerboot gaf Nicola ons de opdracht om op een heel specifieke plek te gaan zitten, wat we konden bereiken dankzij het feit dat we de eerste mensen op de boot waren. Dit gaf ons een geweldig uitzicht op de skyline van NYC.

Na ongeveer 20 minuten stapt u op Liberty Island van de veerboot en wandelt u langs de voorkant van het Vrijheidsbeeld, waar u, als het mooi weer is, meer te weten komt over de geschiedenis van het iconische standbeeld en hoe het hier werd geplaatst.

Toen we op Liberty Island en Ellis Island waren, was Nicola een schat aan informatie. Hij zei dat dit zijn 1.144e rondreis langs de eilanden was. Hij liet een aantal verbazingwekkende feiten vallen die ik nog nooit eerder had gehoord, waaronder deze drie juweeltjes:

Het standbeeld, dat officieel werd opgericht in 1886, kwam oorspronkelijk in aanmerking voor Battery Park op het zuidelijkste puntje van Manhattan. Maar toen besefte iemand met een visie voor de toekomst dat de groeiende skyline van Manhattan op een dag het standbeeld volledig in de schaduw zou stellen en zijn majestueuze aanwezigheid zou overschaduwen. Nadat ze hadden overwogen om het in Central Park te plaatsen, kozen ze uiteindelijk voor het eiland dat later Liberty zou gaan heten, deels omdat je het vanaf verschillende punten rond de haven van New York kunt zien.
Toen het beeld in 1885 uit Frankrijk arriveerde, was er één belangrijk aspect waar ze niet aan hadden gedacht: een voetstuk. Nadat ze op zoek waren gegaan naar financiering en een ontwerper – ze gingen met dezelfde architect aan de slag die het Metropolitan Museum of Art ontwierp – was het voetstuk een jaar later klaar en al snel stond Lady Liberty overeind.
Op Ellis Island moesten ze niet alleen de ongeveer zesduizend nieuwe immigranten per dag registreren, maar ze ook screenen op ziekten. Er waren maar twee artsen tegelijk op het eiland, dus je kunt je voorstellen hoe lang het duurde.

Daarna heb je ongeveer 40 minuten de tijd om over het eiland te dwalen, het Vrijheidsbeeldmuseum te bekijken, een kopje koffie of een hapje te eten in de cafetaria van het eiland en door het cadeau te bladeren.

Moet u een rondleiding volgen op Ellis Island en het Vrijheidsbeeld?

Het torenhoge Vrijheidsbeeld in New York City op een heldere en zonnige dag
Zelfs als je naar New York bent geweest en het standbeeld van ver hebt gestuurd, is een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden in de stad het van dichtbij zien van het standbeeld. Je krijgt een andere hoek en perspectief op het beeld en het enige wat opvalt als je op Liberty Island bent, is dat het beeld niet hoog staat; ze loopt eigenlijk, ‘marcherend naar de toekomst’, zoals onze gids zei.

Nu kun je op eigen gelegenheid een doe-het-zelf-rondleiding door het Vrijheidsbeeld en Ellis Island maken voor de toegangsprijs ($31,50 USD). En dat is prima als je gewoon alleen rond wilt lopen, naar dingen wilt kijken en niet precies weet wat de betekenis ervan is.

Maar als je weg wilt lopen met een diepere kennis van Liberty en Ellis Islands, is deze Walks-tour van onschatbare waarde. De kosten beginnen bij $ 69 USD, maar zijn de prijs zeker waard.

Hoewel het geweldig is om het standbeeld van dichtbij te zien, was het echte hoogtepunt van de tour onze gids. Er was zoveel nuance en context die zijn expertise toevoegde, wat het verschil maakte in termen van waarde.

Ik ben al lang een groot voorstander van begeleide wandeltochten. En ik ben ook al heel lang fan van Walks en heb veel van hun tours in Europa en daarbuiten gevolgd. De rondleiding door het Vrijheidsbeeld en Ellis Island stelde niet teleur.

Het bevestigde voor mij ook hoeveel betere reiservaring je hebt als je ervoor kiest wat meer geld uit te geven voor een rondleiding. Je leert meer. Je loopt weg met meer waardering voor de plek. Je stopt geld in de zak van een lokale reisleider. En misschien ontmoet u onderweg wel enkele vriendelijke reizigers.

Tips voor uw Ellis Island- en Vrijheidsbeeld-tour
Hier zijn een paar snelle tips om ervoor te zorgen dat u het meeste uit uw bezoek aan Ellis Island en het Vrijheidsbeeld haalt:

Draag comfortabel schoeisel. Je staat minimaal 4 uur op de been. Zorg ervoor dat uw schoenen comfortabel zitten en geschikt zijn om rond te lopen.
Check het weer. Als het koud wordt, neem dan een jas en een sjaal mee. Als het warm en zonnig wordt, neem dan een hoed en water mee. Regenachtig? Vergeet een paraplu niet!
Vermijd de weekenden. In het weekend is alles drukker, dus probeer als je kunt halverwege de week te bezoeken.
Vragen stellen. Uw gids is een schat aan informatie. Maak er het beste van door al uw vragen te stellen. Er zijn geen slechte vragen tijdens deze tours!


New York City heeft een eindeloze overvloed aan attracties en dingen om te doen. Het is ook een dure metropool. Maar u zult er waarschijnlijk geen spijt van krijgen dat u iets meer heeft uitgegeven voor een rondleiding. Je gaat naar huis met nog een paar interessante verhalen en feiten om te vertellen en je hebt een veel inzichtelijkere, gedenkwaardige ervaring.

Boek hier een wandeltocht door NYC!

Ontvang de diepgaande budgetgids voor New York City!
Ontvang de diepgaande budgetgids voor New York City!
Voor meer diepgaande tips over NYC, bekijk mijn gids van meer dan 100 pagina’s, geschreven voor budgetreizigers zoals jij! Het schrapt de pluisjes uit andere gidsen en geeft direct toegang tot de praktische informatie die je nodig hebt om te reizen in de stad die nooit slaapt. Je vindt voorgestelde routes, budgetten, manieren om geld te besparen, dingen om te zien en te doen, zowel binnen als buiten de gebaande paden, niet-toeristische restaurants, markten, bars, veiligheidstips en nog veel meer! Klik hier voor meer informatie en ontvang vandaag nog uw exemplaar.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here